Home

Main Menu

Wisselkind
Proloog: Goud
User Rating: / 1
PoorBest 
Monday, 03 August 2009 23:34

Goud was de horizon met haar hoogstaande zon. De hemel hoorde blauw te zijn, maar dat was ze niet. Ze mocht ook rood zijn, maar dat wou ze niet. Nee, ze was goud. In gevecht, dat wel, om het rood en blauw en alle ander mogelijke tinten die de hemel in vlam konden zetten te verdrijven, maar de uitkomst was beslecht. Het zou goud worden, al het andere zou het onderspit delven, precies als op aarde.

Read more...
 
1.1 Ontwaken
User Rating: / 1
PoorBest 
Tuesday, 18 August 2009 23:05

Toen het kind zijn ogen weer open deed was hij opgehouden te vallen. Hij lag op zijn zij in bed. Hij draaide op zijn rug en zag de houten wanden en het plafond van een woonwagen. Hij lag onder dikke grijze dekens, maar voor de ramen hingen felgekleurde doeken. Zonlicht sprankelde door het losse weefsel. De woonwagen leek meer een volgestauwde bezemkast dan een slaapplaats.

Read more...
 
1.2 Abigail
Tuesday, 18 August 2009 23:07

Toen hij zijn ogen weer opende zat er een grote vrouw naast zijn bed. Ze had een dikke grijze haardos, een grote boezem, en nog grotere rokken. Een echte tante. Hij rook soep. Ze zag zijn neus het bord zoeken en glimlachte. Ze hielp hem overeind, en reikte hem de soep. Ze wachtte geduldig tot hij was uitgegeten, zette de kom aan de kant en leunde voorover.
- ‘Iedereen noemt mij Tante Gail, maar hoe zullen wij jou noemen?’

Read more...
 
1.3 Blijven of gaan?
Wednesday, 09 September 2009 19:33

Toen Abigail die avond bij het kampvuur van Martha aanschoof waren de meeste volwassenen van de groep er al. Martha zat met haar oudste dochter Estrella op een bank naast de woonwagen. Abigail klopte de oude vrouw zachtjes op haar gevouwen handen bij wijze van groet.

Read more...
 
1.4 De droom van bij de haard
User Rating: / 1
PoorBest 
Monday, 14 September 2009 21:52


Ik was een kleine jongen, en zat op de grond te spelen met wat stokjes. Een paar waren opgestapeld en stelden een huis voor. Een van de stokjes had een y-form en stelde een mannetje voor, want met die twee pootjes kon hij zo mooi paardrijden op een dun stuk hout voor in de haard.

“niet te dicht bij het vuur, Raven!” waarschuwde mijn zus. Ze zei het wel, maar eigenlijk lette ze helemaal niet op me. Ze was helemaal geabsorbeerd in het spel wat zij en Gemma aan het spelen waren.

Read more...